Arhivele jurnalului

HP salvează vieţi

Imagine

        Navigând astăzi pe site-ul HP mi-a atras atenţia titlul Proiectul  „Diagostic timpuriu pentru sugari” al HP primește Premiul de la Computerworld.

       Iată ce am găsit… O realitate dură a copiilor ocoliţi de o soartă norocoasă, dar care cu ajutorul unor oameni cu suflet pot privi către un viitor mai bun.

Am considerat că ceea ce face HP-ul este un lucru demn şi de aceea am decis să postez acest articol…

Citește restul acestei intrări

HP – 35

Imagine

        În anii ’70 HP-ul produce un interferometru cu laser, poziţionând compania pe poziţia de lider mondial. HP 3000…reprezenta începutul unei noi ere de calcul şi de procesare a datelor.

         Primul calculator ştiinţiific de mână! Micuţul HP-35! O riglă pălea în faţa lui… În semn de recunoştinţă, în anul 2000 revista Forbes denumeşte HP-35 unul dintre „produsele tuturor timpurilor” care a schimbat lumea.

        Au urmat de-a lungul anilor o serie foarte lungă de inovaţii, printre care şi primul mini-calculator bazat pe 4K DRAM.

       În anii 1980 HP-ul se mută în China… Acolo Yokogawa-Hewlett-Packard căştigă prestigiosul premiu pentru calitate, Deming Prize.

     PRIMUL PC cu touch-screen a fost inventat de HP, intitulat HP-150.

     Trebuie să spun că prima dată când am auzit că tehnologia touch-screen a fost creată de HP a fost în cadrul trainigului şi nu mică mi-a fost mirarea că nu a fost creată de un Apple sau Samsung…sau cine ştie…

     Imprimantele…baza pe care s-a fosrmat mitul că HP-ul produce numai imprimante şi calculatoare… Prima imprimantă cu jet de cerneală termică, creată în 1984, aşa-numita ThinkJet HP, urmată de HP LaserJet care devine foarte repede cea mai populară imprimantă laser de birou.

     De atunci şi până astază compania continuă să se reinventeze, să inventeze, să creeze, să domine piaţa!

     De la un sintetizator şi 500$ controlează acum „tot ce mişcă” în materie de software şi IT cu o evoluţie impresionantă.

     Cam aceasta a fost mica istorioară despre cum s-a născut HP-ul, cum s-a dezvoltat şi cum s-a maturizat. Sper ca şi vouă să vă fi făcut aceeaşi plăcere să cunoaşteţi o mică dar importantă parte a companiei, cum mi-a făcut şi mie!